Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στον εισαγγελέα 18 οικονομικοί ελεγκτές

Για τα κακουργήματα της «απιστίας σε βάρος του δημοσίου» και «ψευδούς βεβαίωσης» κλήθηκαν και εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής, δεκαοχτώ νυν και πρώην οικονομικοί ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών... που με ενέργειες τους φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο. Ο εισαγγελέας τους κάλεσε ως υπόπτους τέλεσης αδικήματος ώστε να δώσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι ελεγκτές φέρονται  να προέβαιναν σε φορολογικούς επανελέγχους και να διέγραφαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που είχαν επιβληθεί από τον πρώτο έλεγχο. Την καταγγελία είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών και η ζημία υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαγραφές των χρεών αφορούν 25 εταιρείες εκ των οποίων τουλάχιστον 8 είναι νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και δημοτικές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και μεγάλων Δήμων της χώρας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία  δεν προκύπτει-κατά τις ίδιες πληροφορίες- ένδειξη «δωροδοκίας», ούτε ένδειξη εμπλοκής κάποιου επιχειρηματία στην υπόθεση. Γι’ αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχει διαταχθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εξάλλου δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η πληροφορία πώς μεταξύ των εταιρειών βρίσκεται και περίπτωση τηλεοπτικού σταθμού. 

Πληροφορίες αναφέρουν πώς μεταξύ των ελεγκτών υπάρχουν και συνταξιούχοι. Όλοι οι κληθέντες ως ύποπτοι πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους για τις τρεις επόμενες βδομάδες.
 
capital.gr