Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Το 60% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των επιδρομών στην Λιβύη

 Το 60% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των αμερικανικών και συμμαχικών επιδρομών στην Λιβύη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 Το 48% των ερωτηθέντων περιγράφει την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις επιχειρήσεις αυτές ως "προσεκτική και συναινετική", το 36% ως "αναποφάσιστη και αμφιταλαντευόμενη" και το 17% ως "σθεναρή και αποφασιστική".
Το 79% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να διώξουν τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία.
Η Τζούλια Κλαρκ, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Ipsos, δήλωσε: "Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ομπάμα θεωρείται πιο συναινετικός στην προσέγγισή του και αυτό τον διαφοροποιεί στα μάτια των Αμερικανών από τον προκάτοχό του".
Από τους ερωτηθέντες μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη. Το 20% πιστεύει πως σε περίπτωση που δεν έχουν αποτέλεσμα οι αεροπορικές επιδρομές θα πρέπει να αναπτυχθούν ειδικές δυνάμεις, το 25% ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ειρηνευτικός μηχανισμός του ΟΗΕ και το 23% επιμένει ότι πρέπει να ενταθούν οι αεροπορικές επιθέσεις.
"Όλοι πιστεύουν ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει, αλλά είναι απόλυτα αντίθετοι στην ιδέα να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις", υπογράμμισε η Κλαρκ.
Η δημοσκόπηση έγινε στις 22 Μαρτίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 975 ενηλίκων. 

http://www.enet.gr