Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Χάκερ επιτέθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν

Μεγάλης κλίμακας επίθεση από χάκερ δέχτηκαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εξωτερικής Δράσης,δύο εικοσιτετράωρα πριν από την σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο euobserver.

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιολόγησαν τον κίνδυνο ενημέρωσαν τους εργαζόμενους με ένα e-mail και για να εμποδίσουν την πρόσβαση των χάκερ σε διαβαθμισμένες πληροφορίες ,έκλεισαν τη ροή εισόδου των e-mail, την εσωτερική διαδικτυακή λειτουργία και ζήτησαν από το προσωπικό να αλλάξει τους κωδικούς εισόδου του.
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η Κομισιόν δεν θέλησε να σχολιάσει τις υποψίες της για τη «φύση της επίθεσης» παραπέμποντας σε λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, θύμισε ανάλογη επίθεση που είχε δεχτεί το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πέρσι, λίγο πριν από τη σύνοδο του G20.
Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατήρησαν πως «συχνά» οι υπηρεσίες της ΕΕ δέχονται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τους, χαρακτήρισαν ωστόσο τη συγκεκριμένη επίθεση «μεγάλης κλίμακας».
Σημειώνεται ότι ήδη από πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οργανώσει άσκηση προσομοίωσης για υποθετική επίθεση στον κυβερνοχώρο.

http://www.ethnos.gr