Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Η Πορτογαλία κάνει την Ελλάδα να μοιάζει υπέροχη"

Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία, μετά και την παραίτηση του πρωθυπουργού Jose Socrates, η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Andrew Freris της BNP Paribas, μοιάζει υπέροχη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Linzie Janis για την τηλεόραση του Bloomberg, ο Andrew Freris επισημαίνει πως οι αγορές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία θα επέλεγαν τη δεύτερη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
"Εάν κάποιος μου έβαζε ένα πιστόλι στο κεφάλι και μου έλεγε ότι κάποια χώρα πρέπει να πτωχεύσει και πρέπει να επιλέξεις, τότε θα επέλεγα την Πορτογαλία", ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πιστεύει ότι η Πορτογαλία θα οδηγηθεί σε πτώχευση.
"Σε περίπτωση που οι αγορές αποφασίσουν να εστιάσουν στο ενδεχόμενο πτώχευσης τότε μάλλον θα στραφούν στην Πορτογαλία και όχι στην Ελλάδα", συμπλήρωσε.
 
Με τη δημοσιογράφο να ρωτά κατά πόσο συμφωνεί με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Jose Socrates, ο οποίος εκτιμά ότι το ενδεχόμενο ευρωδιάσωσης θα είναι κακό τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη, ο Andrew Freris συμφώνησε.
"Έχει δίκιο. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν κάνει όσα πρέπει να κάνει και για αυτό σύμφωνα με τα polls φαίνεται να προηγείται. Τουλάχιστον στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν είχε προβλήματα στο να επιβάλλει όσα έπρεπε να επιβάλλει για αυτό το λόγο η Πορτογαλία κάνει την Ελλάδα να μοιάζει υπέροχη", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Jose Socrates παραιτήθηκε μετά την ομόφωνη καταψήφιση των μέτρων λιτότητας που πρότεινε η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας από την αντιπολίτευση.

news247.gr