Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Απόδραση δύο κρατουμένων από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού απέδρασαν λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης δύο κρατούμενοι, οι οποίοι έσπασαν τα κάγκελα και με ένα σεντόνι για σχοινί κατέβηκαν στην πίσω πλευρά των φυλακών και εξαφανίστηκαν. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 28 ετών, οι οποίοι είναι υπόδικοι για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο 28χρονος εκτίει και οκτάμηνη ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι δυο κρατούμενοι, Αλβανοί υπήκοοι, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί έκοψαν τα κάγκελα παραθύρου και κατάφεραν να κατέβουν χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι. Στη συνέχεια πέρασαν την περίφραξη και τράπηκαν σε φυγή.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση ξεκίνησε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας και δυο εξωτερικοί φρουροί του ψυχιατρείου.

Παράλληλα, διατάχθηκε και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαπιστωθεί ο τρόπος με τον όποιο πέρασαν την εξωτερική περίφραξη χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους φύλακες.
Newsroom ΔΟΛ