Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Φώκια που επέζησε από το τσουνάμι βρέθηκε στην ιαπωνική ενδοχώρα

Μια μεγάλη και ολοζώντανη φώκια βρέθηκε στη μέση ενός ορυζώνα στη βορειοανατολική Ιαπωνία λίγες μέρες μετά το σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προχώρησε σε μεγάλο βάθος στην ενδοχώρα.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, ένας πενηντάχρονος, που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, ανακάλυψε το θαλάσσιο αυτό κητοειδές (της οικογένειας των δελφινοειδών) κοντά στην πόλη Σεντάι, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».

Ο Μασαγιούκι Σάτο άκουσε ένα θόρυβο σαν παφλασμό και διέκρινε μια μαύρη μορφή μέσα στο θαλασσινό νερό που καλύπτει τον ορυζώνα. «Μόλις το είδα, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Στο κάτω-κάτω, επρόκειτο για άλλο ένα θύμα του τσουνάμι», ανέφερε ο ποδηλάτης.

Ο Σάτο επικοινώνησε με ένα καταφύγιο ζώων εξειδικευμένο στους σκύλους και τις γάτες, το οποίο μετά την καταστροφή προσφέρει βοήθεια σε κατοικίδια ζώα που έχασαν τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν.

Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου, ο Ρίο Τάιρα, έπεσε από τα σύννεφα όταν απάντησε στο τηλεφώνημα του Σάτο. «Υπάρχει ένα δελφίνι στον ορυζώνα», του είπε αυτός κάνοντας λάθος στο είδος του θαλάσσιου ζώου.


Αφού είχε διασώσει περίπου 80 σκύλους και γάτες, ο Τάιρα και οι εθελοντές του ανέλαβαν τη διάσωση της φώκιας, την οποία μετέφεραν, όχι χωρίς δυσκολίες, από τον ορυζώνα.


Καθώς όλα τα ενυδρεία της επαρχίας έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι, η φώκια απελευθερώθηκε τελικά στον ωκεανό, γράφει η «Ασάχι Σιμπούν». 

 http://www.tanea.gr/