Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΣΟΚ: Προθανάτια η κατάσταση του 30χρονου διαδηλωτή από το χτύπημα των ΜΑΤ.Μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής μετά το 3ώρο χειρουργείο -- Δείτε φωτο από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Το χειρουργείο τελείωσε λίγο πριν τις 19:00  και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.
Οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
 
"Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα.
 
Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα."
 
Ο τραυματίας έχει επισκληρίδιο αιμάτωμα. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο της Νίκαιας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.
 
Τα στοιχεία του νέου έχουν γίνει γνωστά. Η alfavita.gr παρακολουθεί από κοντά το τραγικό αυτό γεγονός και θα ενημερώσει σύντομα.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν πάνω από 8 τραυματίες από χτυπήματα των ΜΑΤ ενώ έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές. Κάποιοι διαδηλωτές τραυματίες από τις βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο ΚΑΤ με σοβαρά τραύματα.
 
Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στο ύψος Πανεπιστημίου και Αμερικής και σποραδικά συνεχίστηκαν στα Προπύλαια και στα Εξάρχεια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην alfavita.gr 30χρονος χτυπήθηκε πολύ σοβαρά στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η ζωή του κινδυνεύει.
 
Θα επανέλθουμε με νεότερα.
 
[Το επισκληρίδιο αιμάτωμα είναι ένας τύπος τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, όπου ποσότητα αίματος συγκεντρώνεται μεταξύ της σκληράς μήνιγγας (η σκληρή εξωτερική μεμβράνη που περιβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα) και του κρανίου. Η σκληρά μήνιγγα περιβάλλει και τον νωτιαίο μυελό, επομένως επισκληρίδιες αιμορραγίες μπορεί να συμβούν και στον σπονδυλικό σωλήνα. Η κατάσταση είναι δυνητικά θανατηφόρος, επειδή η συγκέντρωση του αίματος μπορεί να αυξήσει την πίεση στον ενδοκράνιο χώρο και να συμπιέσει κρίσιμες λειτουργικές εγκεφαλικές δομές. Αυτό συμβαίνει σε 1 έως 3% των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Μεταξύ 15 και 20% των ασθενών με επισκληρίδιο αιμάτωμα πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης.]
 
 
 
 
 
 
 
 
 


























 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΑΤΡΑ
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alfavita.gr