Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η ελλιπής χρηματοδότηση κλείνει προσωρινά τη Σχολή Καλών Τεχνών

Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καταγγέλλοντας, τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της κυβέρνησης, οι οποίες «έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου την Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της».
Η Σχολή θα παραμείνει κλειστή στις 4 και 5 Μαΐου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου της, που κάνει λόγο για «συσσώρευση οξυμμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων».
Η σύγκλητος επισημαίνει τη νέα «δραματική μείωση της Δημόσιας Χρηματοδότησης. Η συνολική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού της ΑΣΚΤ αγγίζει το 50%. Η Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών, όπως και άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αντιμετωπίζει καθημερινά τις συνέπειες της συνεχιζόμενης μείωσης της Δημόσιας Χρηματοδότησης, η οποία πλέον σύμφωνα και με τα δεδομένα του Υπουργείου διαμορφώνεται σε συνολική μείωση του Τακτικού Προϋπολογισμού που αγγίζει το 50%. Η μείωση αυτή καθιστά πλέον αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και οδηγεί με ακρίβεια και τελική συνέπεια, στην οριστική αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας στο άμεσο μέλλον. Η ΑΣΚΤ δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις τρέχουσες λειτουργικές, ανελαστικές δαπάνες της, παρά το γεγονός ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει επιτευχθεί ήδη εξορθολογισμός και σημαντικός περιορισμός των λειτουργικών της δαπανών».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι λόγω των μεγάλων μειώσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα οδηγούνται αναπόφευκτα σε αναστολή των εργασιών τους.

 http://www.artmag.gr