Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Έφοδος της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Μαργαριταριού στο Μπαχρέιν

Εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής στο Μπαχρέιν πήραν τον έλεγχο της πλατείας Μαργαριταριού στη πρωτεύουσα, Μανάμα, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν εναντίον των διαδηλωτών.

Αρκετές σκηνές μέσα στις οποίες οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους σιίτες, είχαν περάσει τη νύχτα, πήραν φωτιά, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει τον ουρανό πάνω από το σημείο αυτό.


Οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία αυτή από τις 19 Φεβρουαρίου διεκδικώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις.


Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες πετρελαίου εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προχωρούσαν παρατεταγμένοι εναντίον τους από το οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας Μανάμα. Ελικόπτερα πετούν πάνω από την πλατεία Μαργαριταριού. Ακούγονται μικρές εκρήξεις.


Οι σιίτες θρησκευτικοί αξιωματούχοι του Μπαχρέιν κάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας τη διεθνή κοινότητα και τον μουσουλμανικό κόσμο να παρέμβουν για να αποτρέψουν τη σφαγή στο εμιράτο. Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια ημέρα μετά την άφιξη ξένων στρατευμάτων του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για να καταστείλουν το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος.


Την Τρίτη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 200 τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν.

http://news.in.gr