Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Αυξήσεις έως και 12% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν με πλοίο για τις γιορτές του Πάσχα, καθώς οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 8-12%.

Εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών επισημαίνουν ότι αν το κράτος προχωρήσει σε μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων ή του ΦΠΑ τότε κάποιες εταιρείες είναι διατεθειμένες να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις επί του ναύλου, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επιβατικής κίνησης, ενόψει των εορτών του Πάσχα και του καλοκαιριού.


Ωστόσο, ήδη κάποιες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις, ενώ άλλες αναμένεται να τις ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα.


Εν τω μεταξύ, γερές αναταράξεις στον κλάδο της ακτοπλοΐας προκαλεί το μνημόνιο για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας για το 2010 και το 2011, που υπεγράφη την Πέμπτη από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).


Οι αυξήσεις που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011 για μισθούς ενεργείας και για όλα τα επιδόματα.


Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι η καταβολή των αναδρομικών για το 2010 θα γίνει τμηματικά από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011.

http://news.in.gr