Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η Ευρώπη "χάνει" την μάχη με τα Super μικρόβια

Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ανθεκτικές στα σημερινά αντιβιοτικά έχουν φτάσει σε υπερβολικά επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ τη δυνατότητα μας να τα αντιμετωπίσουμε με φάρμακα που διαθέτουμε, προειδοποιούν Ευρωπαίοι ειδικοί. Κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 25000 άνθρωποι πεθαίνουν από μικροβιακές λοιμώξεις, οι οποίες αδρανοποιούν ακόμη και τα πιο 'έξυπνα' αντιβιοτικά τελευταίας γενιάς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαμηνύει ότι 'έχουμε φτάσει πλέον σε μια πολύ κρίσιμη φάση'. Είναι απαραίτητο η επιστημονική κοινότητα να βρει νέα αντιβιοτικά ώστε να μην μείνουμε απροστάτευτοι σε μια απειλή που γίνεται πιο δυνατή χρόνο με το χρόνο. Χωρις κοινή προσπάθεια από όλους τους ειδικούς επιστήμονες του κόσμου, προσθέτουν οι υπεύθυνοι του ΠΟΥ, το ανθρώπινο είδος μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με ένα 'εφιαλτικό σενάριο' παγκόσμιας πανδημίας λοιμώξεων που δεν θα μπορουμε να αντιμετωπίσουμε. Παράδειγμα αυτού αποτελεί η λοίμωξη Νέο Δελχί που οφείλεται στο


Super μικρόβιο το οποίο πρόσφατα βρέθηκε σε ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το μικρόβιο της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης ήρθε μαζί τους μετά από νοσηλεία σε νοσοκομεία της Ινδίας και του Πακιστάν.

http://www.skai.gr