Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι... αποχαιρετά τη δημοτικότητά του

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βάσει δημοσκόπησης που δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica και η οποία φανερώνει πως το 58% των Ιταλών δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Καβαλιέρε. Πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να αναστρέψει το κλίμα, αφού όπως δηλώνει θα «ζήσει μέχρι τα 120»...

Στην ερώτηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipr Marketing «πόσο εμπιστεύεστε τον πρωθυπουργό;», απαντά «πολύ έως και πάρα πολύ» μόλις το 31% των ερωτηθέντων, ενώ το 58% δηλώνει ότι «εμπιστεύεται λίγο έως και καθόλου» τον Μπερλουσκόνι και το 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.


Όπως τονίζει η εφημερίδα La Repubblica, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2008 ο Μπερλουσκόνι έχει χάσει το 50% της δημοτικότητάς του: πριν από 30 μήνες το ποσοστό του στατιστικού δείγματος που εξέφραζε «μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο πρόσωπο του Μπερλουσκόνι» έφθανε το 62%.


Αρνητικά εμφανίζονται και τα στοιχεία που αφορούν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Ipr Marketing, την εμπιστεύεται το 23% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% έχει αρνητική γνώμη και το 15% δεν διαθέτει συγκεκριμένη άποψη .


Σε ό,τι αφορά πάντως την πρόθεση ψήφου, η έρευνα αναφέρει ότι το 42% δηλώνει αναποφάσιστο.


Μια υποτιθέμενη συμμαχία όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς «εγκρίνει» το 41,5% του στατιστικού δείγματος, ενώ τη σημερινή κεντροδεξιά συμμαχία (του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας και της Λέγκας του Βορρά) προτιμά το 40,6%.


Ο λεγόμενος «τρίτος πόλος» (κεντρώοι πρώην χριστιανοδημοκράτες και βουλευτές που αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με τον πρόεδρο της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι), παρουσιάζει ελαφρά κάμψη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,5%.


Ο Καβαλιέρε, πάντως, συνεχίζει να δείχνει αισιόδοξος και σε ομιλία του στο Μιλάνο δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά πρόκειται να ξανακερδίσει και πάλι τον δήμο της πόλης στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.


Λαμβάνοντας μια απόφαση συμβολικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει προσωπικά την δήμαρχο Λετίτσια Μοράτι ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «Λαού της Ελευθερίας» στην ιταλική συμπρωτεύουσα.


Διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και... ενημέρωσε ότι αν και κοινός θνητός θα ζήσει έως τα 120...

http://news.in.gr