Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος επιβλήθηκε την Πέμπτη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κ. Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, ενώ η ίδια ποινή τού είχε επιβληθεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο του 2009.



Η υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ο κ. Ψωμιάδης αφορούσε τη μείωση εκ μέρους του χρηματικών προστίμων σε βάρος πρατηριούχου, ο οποίος νόθευε τα καύσιμα που διέθετε προς πώληση με τη μέθοδο του αποχρωματισμού.


Ως νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Π. Ψωμιάδης αποφάσισε, στις αρχές του 2005, τη μείωση των προστίμων, που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση στη Νομαρχία, από 89 σε 5 χιλιάδες ευρώ.


Απολογούμενος στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι η μείωση των προστίμων κινήθηκε μέσα στα νόμιμα πλαίσια, κι ότι έπραξε όπως θεώρησε ότι είναι ανθρωπίνως σωστό, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση του πρατηριούχου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.


Ο κ. Ψωμιάδης αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης.


"Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες" δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την καταδίκη του.


Σχολιάζοντας την απόφαση είπε ότι γνωστοί και άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Όπως είπε, ακόμη και σήμερα επιχειρούν να επιβάλουν την έκπτωσή μου με μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.


Ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης μόλις λάβει την απόφαση του Εφετείου θα αποφασίσει αν θα θέσει τον κ. Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Στη συνέχεια θα διαβιβάσει την καταδικαστική απόφαση στον υπουργό Εσωτερικών.


Δήλωση Ψωμιάδη στους δημοσιογράφους


«Άλλοι καταχράστηκαν και δεν σεβάστηκαν το χρήμα του ελληνικού λαού», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Σημείωσε πως διώκεται για μια παράβαση 1.000 ευρώ το οποίο –όπως είπε- είχε το δικαίωμα να μηδενίσει ή και να μειώσει.


Υπογράμμισε πως κάποιοι θέλουν να τον φιμώσουν για το θέμα της Μακεδονίας.


«Είμαι εδώ, όρθιος, δεν είμαι σε αργία, δεν είμαι έκπτωτος, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.


Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη σημειώνοντας ότι στο τριτοβάθμιο όργανο θα δικαιωθεί.
 
http://www.skai.gr