Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Γερμανικά δημοσιεύματα επιμένουν στην αναδιάρθρωση

Στροφή 180 μοιρών διαπιστώνει η γερμανική έκδοση των Financial Times, σχετικά με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους καθώς δεν αποκλείουν...
αυτή την πιθανότητα αρκετές κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης. Η εφημερίδα μάλιστα εκτιμά πως η Ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης, στο οποίο ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν οι χώρες της ευρωζώνης.

Μία ακόμα παρατήρηση η οποία γίνεται στο άρθρο των Financial Times είναι πως στη περίπτωση που γίνει πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συμπαρασύρει σε αναδιάρθρωση, Ιρλανδία και Πορτογαλία, καθώς είναι στενά συνδεδεμένο το μέλλον των τριών χωρών.


«Η αναδιάρθρωση όχι απλώς δεν είναι στις στοχεύσεις μας, αλλά θα ήταν βλαπτική για την ελληνική οικονομία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα όσα ακούγονται από διάφορες -όπως είπε- «σειρήνες» και «από πολλές πλευρές» και αφορούν σε αναδιάρθρωση, πτώχευση, χρεοκοπία.