Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μερίδιο από την πώληση της Huffington Post διεκδικούν οι χιλιάδες blogger της

Μερίδιο από την πώληση της Huffington Post στην AOL -έναντι 315 εκατ. δολαρίων- διεκδικούν χιλιάδες bloggers, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος της Αριάνα Χάφτινκτον. Οι bloggers, οι όποιοι έστελναν τα κείμενά τους στην ιντερνετική εφημερίδα, δηλώνουν ότι αντιμετωπίστηκαν «ως σύγχρονοι σκλάβοι».

Στη μήνυση που κατατέθηκε αναφέρεται ότι οι περίπου 9.000 bloggers που έβλεπαν τα κείμενά τους να «ανεβαίνουν» στην Hufftington Post συνεισέφεραν κατά το 1/3 στην αξία της ιντερνετικής εφημερίδας, κατά συνέπεια έχουν δικαίωμα να εισπράξουν το ανάλογο τίμημα, δηλαδή 105 εκατ. δολάρια.


Οι εκπρόσωποι της on line εφημερίδας σημειώνουν ότι η δικαστική αυτή κίνηση είναι εντελώς αβάσιμη:


«Οι bloggers χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας για να περάσουν τις ιδέες τους σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινής γνώμης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Η on line εφημερίδα επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι οι bloggers γράφουν, όπως και οι καλεσμένοι των τηλεοπτικών εκπομπών: εμφανίζονται απλά για να εκθέσουν τις ιδέες τους, όχι για να πληρωθούν.


«Θα πρέπει να υπάρξει μια διάκριση μεταξύ όσων δουλεύουν για μια εκδοτική επιχείρηση και όσων 'blogάρουν' για μια εκδοτική επιχείρηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

http://news.in.gr