Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Δεν τον πείραζε να τον αποκαλούν gay"

«Good Stuff: A Reminiscence of My Father, Cary Grant» είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις αρχές Μαΐου η 45χρονη κόρη του θρυλικού Βρετανού ηθοποιού, Τζένιφερ Γκραντ, όπου παρουσιάζει τον σταρ σαν ένα ζεστό άνθρωπο κι ένα στοργικό πατέρα. Όσο για τις γυναίκες που «έκοβαν τις φλέβες» τους για το γοητευτικό πρωταγωνιστή, ήταν τόσες πολλές που η Τζένιφερ λέει χαρακτηριστικά: «Τον μπαμπά δεν τον ενοχλούσε να τον αποκαλούν ομοφυλόφιλο. Έλεγε μάλιστα ότι αυτό έκανε τις γυναίκες να προσπαθούν ακόμα πιο επίμονα να αποδείξουν ότι είναι λάθος!»

Η κόρη του Κάρι Γκραντ άλλωστε θεωρεί ότι δεν έφταιγε ο πατέρας της που γοήτευε τόσο πολύ και τους άνδρες, ενώ για τη δική τους σχέση αναφέρει ότι «είχαμε ένα πολύ δυνατό φλερτ»: τον αγαπούσε ως πατέρα, αλλά τον θαύμαζε και ως σταρ, συγκρίνοντάς τον με τους άλλους αγαπημένους της, Ζαν Πολ Μπελμοντό και Ντόνι Όσμοντ! Το βιβλίο, που είναι αφιερωμένο στη μητέρα της, την τέταρτη γυναίκα του σταρ, Ντιάν Κάνον -ο Κάρι Γκραντ παντρεύτηκε 5 φορές και χώρισε 4 - για την οποία η Τζένιφερ λέει ότι ήταν εξίσου ισχυρή προσωπικότητα με τον πατέρα της γι' αυτό και δεν άντεξαν να μείνουν μαζί: «από παλιά είχα τη ματαιόδοξη σκέψη ότι η συνάντησή τους ήταν μοιραία, προκειμένου να γεννηθώ εγώ!»
Όσο για τους σύγχρονους αστέρες, η συγγραφέας του βιβλίου δεν τους θεωρεί αντάξιας αίγλης με αυτούς της χρυσής κινηματογραφικής περιόδου που μεσουράνησε ο πατέρας της, αλλά ξεχωρίζει τον Τζορτζ Κλούνεϊ που βρίσκει ότι διαθέτει κάτι από τη μαγεία του Γκραντ. Τα απομνημονεύματα έχουν πολλές αναφορές σε προσωπικές στιγμές της κόρης με τον πατέρα, στην καθημερινότητα της «Τζένι» στην παιδική ηλικία, στις φήμες ότι ο Γκραντ ήταν τσιγκούνης, αλλά και στις επαφές που είχε η οικογένεια με celebrities και γαλαζοαίματους - και από αυτήν την άποψη το βιβλίο έχει μια έντονη διάθεση «κρυφής ματιάς από την κλειδαρότρυπα» που θα το κατατάξει χωρίς κόπο στα ευπώλητα του οίκου Alfred A. Knopf.
Η Τζένιφερ, μητέρα η ίδια ενός αγοριού, έκανε αυτό που ο ίδιος ο Γκραντ απέφευγε: κυκλοφόρησε τη βιογραφία του μέσα από μια τρυφερή ματιά, χωρίς ωστόσο να αποφύγει και θέματα που «καίνε» όπως τη φημολογούμενη ομοφυλοφιλία του. Ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως «Στη σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», «Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη», «Notorious» και πλήθος άλλων στην τεράστια φιλμογραφία του, φρόντιζε να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τον Τύπο.
Στη σκανδαλοθηρική βιογραφία που είχε κυκλοφορήσει το 2004 ο Μαρκ Έλιοτ «Cary Grant: Grant's Secret Sixth Marriage» ο συγγραφέας ισχυριζόταν ότι ο ηθοποιός συζούσε για κάποιο καιρό με το συνάδελφό του Ράντολφ Σκοτ που γνωρίστηκαν στα πλατό του «Hot Saturday» το 1932.
Σε κάθε περίπτωση, ο Γκραντ, που έφυγε από τη ζωή το 1982 έχει χαραχτείς στις μνήμες για τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις και το ανεπνάληπτο star quality (δεύτερος στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου) που ο ίδιος επιδείκνυε με χιούμορ: «Everyone wants to be Cary Grant. Even I Want to be Cary Grant»! 

http://www.e-go.gr