Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Καθυστερήσεις στα έργα του ΗΣΑΠ λόγω δικαστικής διαμάχης

Νέες καθυστερήσεις στα έργα αναβάθμισης του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αναμένεται να φέρει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΣΑΠ και πολυθεϊστών.Μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους πολυθεϊστές, που οδήγησε σε πάγωμα των έργων, η εταιρεία αντεπιτίθεται και αυτή διά της δικαστικής οδού, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε διαταγή για προσωρινή παύση των εργασιών κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.


Εντός της ημέρας ο ΗΣΑΠ θα προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας την ανάκληση της παραπάνω απόφασης, ώστε να συνεχιστούν τα έργα, τα οποία έχουν ήδη τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος.


Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ζητά την επίσπευση της δικασίμου για την κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει οριστεί για τις 2 Αυγούστου.


Σε αντίθετη περίπτωση, τα έργα στο τμήμα του ηλεκτρικού στο Θησείο θα παγώσουν μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.


Ωστόσο, ακόμη και αν δικαιωθεί η εταιρεία, οι πολυθεϊστές έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στα δικαστήρια για παύση των εργασιών.

http://news.in.gr