Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ηνωμένο Βασίλειο: Επίθεση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Οργανωμένου Εγκλήματος

Εκτός σύνδεσης με το διαδίκτυο (Off line) παρέμεινε εχθές η ιστοσελίδα του Οργανισμού Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (SOCAκαθώς δέχθηκε επίθεση από τη γνωστή ομάδα χάκερς Lulz Security.  


Ο Οργανισμός διατήρησε εκτός σύνδεσης την ιστοσελίδα του μέχρις πλήρους αποκατάστασης προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη επέκταση των αποτελεσμάτων της επίθεσης και στους υπόλοιπους πελάτες του παροχέα υπηρεσιών φιλοξενίας (hosting).

Νωρίτερα τη Δευτέρα, καθώς ο Οργανισμός, ο οποίος ασχολείται κυρίως με τον τομέα του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέβη σε σχετική έρευνα, εντόπισε το ακόλουθο μήνυμα στο twitter Lulz Sec : "Tango κάτω - στο όνομα της # AntiSec".

Η ίδια ομάδα έχει «χτυπήσει» μια σειρά σελίδων σημαντικών Οργανισμών κατά τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της CIA και της αμερικανικής Γερουσίας.

Σε δήλωση του στο BBC News, ένας εκπρόσωπος του SOCA, δήλωσε: "O SOCA έχει επιλέξει να παραμείνει η ιστοσελίδα του εκτός σύνδεσης  για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της επίθεσης DDOS και σε άλλους πελάτες οι οποίοι φιλοξενούνται από τον ίδιο παροχέα υπηρεσιών.

"Η ιστοσελίδα μας είναι μια πηγή πληροφοριών για το ευρύ κοινό, η οποία και φιλοξενείται από εξωτερικό πάροχο. Δεν συνδέεται  όμως με το επιχειρησιακό υλικό του Οργανισμού ή με τυχόν άλλα δεδομένα που έχουμε στην κατοχή μας."


http://www.lawnet.gr