Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κορυφώνεται η «Αγανάκτηση»

Με το βλέμμα στραμμένο στον 48ωρο αποκλεισμό της Βουλής τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος.


Οι ομάδες που πρωτοστατούν στις πλατείες φιλοδοξούν να αναδειχθεί και αυτή τη φορά το πλήθος και το πάθος των ειρηνικών διαδηλωτών.


Χθες πραγματοποιήθηκε μια ακόμη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και για τις επόμενες μέρες οι «Αγανακτισμένοι» φιλοδοξούν να έχουν μεγάλη συμμετοχή λόγω και της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


48 ώρες στο δρόμο!

Με όποιο μεταφορικό μέσο είναι διαθέσιμο, με αυτοκίνητα, τρένα και πούλμαν θα μεταφερθούν στην πλατεία Συντάγματος «Αγανακτισμένοι» από όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν συμπληρωθεί οι λίστες με ονόματα ενδιαφερόμενων που θα ταξιδέψουν από τις μεγάλες πόλεις προς την Αθήνα, οι οποίοι, μάλιστα, θα έχουν μαζί τους και είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. για την αντιμετώπιση των χημικών).


«Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο» αναφέρουν.


Το κάλεσμα της «Άμεσης Δημοκρατίας τώρα» αναφέρει: «Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία, γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας».


Μίκης Θεοδωράκης: Οι πολίτες να πάνε στην Πλατεία Συντάγματος

Έκκληση σε όλους τους πολίτες να πάνε στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουν μαζί με τους «Αγανακτισμένους» την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» στην κεντρική πλατεία της Νάουσας. Είπε, μάλιστα, πως αν μπορούσε θα πήγαινε και ο ίδιος να πάρει μέρος στη διαδήλωση, όπως παλιά.



http://www.real.gr