Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πάρτε μέρος στην Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ!

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, συμπληρώνονται 83 χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού των Στρουμφ, Peyo.
Η Columbia Pictures και η Sony Pictures Animation διοργανώνουν εκδηλώσεις ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του κόσμου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Global Smurfs Day.
Είναι ένα γεγονός που πυροδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της τρισδιάστατης ταινίας «Στρουμφάκια» στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας και στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ στο Άλσος Στρατού στο Γουδή από τις 4 το απόγευμα με απίστευτο κέφι και happenings!

Κατά τη διάρκεια της Global Smurfs Day στους συμμετέχοντες στις διάφορες στρουμφο-εκδηλώσεις ανά την υφήλιο θα ζητηθεί να εμφανιστούν από την κορυφή ως τα νύχια με στρουμφο-περιβολή (λευκό στρουμφο-σκουφί, λευκό παντελόνι και παπούτσια και κορμί βαμμένο μπλε!), με σκοπό να καταρριφθεί το Guinness World Record για τη Μεγαλύτερη Παγκόσμια Συνάθροιση Ανθρώπων ντυμένων Στρουμφ μέσα στο ίδιο 24ωρο!
Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του πλανήτη με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 2.510 άνθρωποι ντυμένοι Στρουμφ, ώστε να σημειωθεί νέο ρεκόρ. Εκπρόσωποι του οργανισμού Guinness World Records θα δώσουν το παρόν και στις 12 πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν στρουμφο-εκδηλώσεις, καθώς αναμένεται να υπάρξει πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Να σημειωθεί πως στους χώρους των εκδηλώσεων θα υπάρχουν διαθέσιμα άφθονα στρουμφο-σκουφάκια και t-shirts μπλε χρώματος για όποιον δεν καταφέρει να εμφανιστεί με την απαιτούμενη στρουμφο-περιβολή.

Ανάμεσα στις πόλεις οι οποίες θα συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ συναντάμε τις Βρυξέλλες, πρωτεύουσα του Βελγίου και γενέτειρα του Peyo, το Σεβενίνγκεν της Χάγης στην Ολλανδία, το Δουβλίνο, την Πόλη του Μεξικού, την Πόλη του Παναμά, τη Βαρσοβία, τη Μόσχα, το Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και, φυσικά, την Αθήνα. Εξάλλου, μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την 25η Ιουνίου, συναντάμε τη λονδρέζικη «Στρουμφο-εμπειρία», για τις ανάγκες της οποίας ο πολιτιστικός πολυχώρος O2 (πρώην Millennium Dome) θα μετονομαστεί σε «O-Blue», ενώ στη Νέα Υόρκη μικροί και μεγάλοι fans των Στρουμφ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πως θα μετατραπεί το περίφημο South Street Seaport σε… «Smurf Street Blueport». Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες θα δώσει το παρόν και η οικογένεια του Peyo.

Πέρα από τις προαναφερθείσες πόλεις, στο πλαίσιο της Global Smurfs Day θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και σε άλλες τοποθεσίες ανά τον υφήλιο.

  • Για παράδειγμα, στην επαρχία Júzcar της Ισπανίας, στα προάστια της Μάλαγα, η οποία είναι μία από τις περίφημες Λευκές Πόλεις της Ανδαλουσίας, γνωστή για τους ασβεστωμένους τοίχους των σπιτιών της, οι κάτοικοι έβαψαν τα σπίτια τους μπλε ειδικά για την περίσταση.
  • Παράλληλα, φιγούρες Στρουμφ σε φυσικό μέγεθος θα κατακλύσουν το Τροκαντερό στο Παρίσι, την κεντρική πλατεία του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελ Ντοράντο στην Κολομβία και πολυσύχναστες περιοχές στη Γενεύη και τη Ζυρίχη.
  • Στην Ταϊβάν, το ιστορικό Red House Theater θα μετατραπεί σε «Blue House» και θα εποικιστεί από Στρουμφάκια, ενώ στην Κοπεγχάγη, οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου στο Tivoli Gardens θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με στρουμφο-χορούς, στρουμφο-ζωγραφική προσώπου και άλλα στρουμφο-δρώμενα.
  • Ανάλογες εκδηλώσεις, τέλος, θα λάβουν χώρα και στο εμπορικό κέντρο Santa Monica Place του Λος Άντζελες. 
 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Global Smurfs Day, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.globalsmurfsday.gr/

Τα Στρουμφάκια πραγματοποιούν το παρθενικό τρισδιάστατο ταξίδι τους στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσω μιας κωμωδίας για όλη την οικογένεια, η οποία αποτελεί συνδυασμό CGI animation και live action. Η ταινία παρουσιάζει την απεγνωσμένη προσπάθεια των μικροκαμωμένων μπλε πλασμάτων να γλιτώσουν από τα νύχια του κακού μάγου Δρακουμέλ, ο οποίος τα μισεί θανάσιμα, κάτι που, εντελώς αναπάντεχα, τα οδηγεί στη σημερινή Νέα Υόρκη, μέσα από ένα μυστικό πέρασμα στα βάθη του μαγεμένου τους δάσους.

Εκεί, με τη βοήθεια ενός ζεύγους καλοπροαίρετων Νεοϋορκέζων, θα επιχειρήσουν να βρουν το δρόμο της επιστροφής για το στρουμφοχωριό τους, προτού ο απαίσιος Δρακουμέλ εντοπίσει τα ίχνη τους. Στη σκηνοθεσία συναντάμε τον Ράτζα Γκόσνελ, στην παραγωγή τον Τζόρνταν Κέρνερ, ενώ το σενάριο που συνυπογράφουν οι Τζ. Ντέιβιντ Στεμ, Ντέιβιντ Ν. Γουάις, Τζέι Σέρικ και Ντέιβιντ Ρον, είναι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες και τα comics του Peyo.

Η ιστορία των Στρουμφ, τα οποία ξεπήδησαν από το πενάκι του Βέλγου κομίστα Peyo, ξεκινά το 1958, οπότε και εμφανίστηκαν τα πρώτα comics με τις περιπέτειές τους. Στην πάροδο των χρόνων τα Στρουμφάκια άρχισαν να εμφανίζονται πρώτα στη μικρή και εν συνεχεία στη μεγάλη οθόνη ως κινούμενα σχέδια, ενώ η ολοένα αυξανόμενη απήχησή τους στα παιδιά όλου του κόσμου, οδήγησε στο να στηθεί πάνω τους μια ολόκληρη βιομηχανία, η οποία περιλάμβανε από παιχνίδια κάθε είδους, φωτογραφικά άλμπουμ και ποικίλα διακοσμητικά αντικείμενα, μέχρι CD με τα τραγούδια τους, τα οποία, φυσικά, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 3000 καταγεγραμμένα στρουμφο-προϊόντα έχουν βγει στο εμπόριο, ενώ καθημερινά η συνεχιζόμενη επιτυχία των Στρουμφ αποτελεί πηγή έμπνευσης για δεκάδες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

[via]