Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συμβαίνει στο Τέξας: Φοράς χαμηλοκάβαλο; Δεν ανεβαίνεις στο λεωφορείο!

"Ανέβασέ τα, ή βρες άλλο μέσο μεταφοράς", προειδοποιούν επιγραφές στα λεωφορεία της πόλης Φορτ Γουόρτ, στην πολιτεία του Τέξας. 


Τα παντελόνια τύπου saggy, δηλαδή τα ιδιαίτερα χαμηλοκάβαλα, μπορεί να φοριούνται πολύ από τους νέους αλλά δε θα επιτρέπονται πλέον σε λεωφορεία.

Οι επιγραφές τοποθετήθηκαν αφού η Αρχή για τις Μεταφορές του Φορτ Γουόρθ εφάρμοσε μία νέα πολιτική που απαγορεύει στους επιβάτες να μπαίνουν στο λεωφορείο, φορώντας παντελόνια saggy, τα οποία εκθέτουν σε κοινή θέα τα εσώρουχα ή τα οπίσθια ενός ατόμου.


«Οι επιβάτες δε θέλουν να βλέπουν ένα άτομο να έχει ντυθεί έτσι σε ένα δημόσιο λεωφορείο. Οι πελάτες μας πιστεύουν ότι είναι ασεβές» δήλωσε η Τζόαν Χάντερ, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας.


Τα παντελόνια saggy κυκλοφορούν για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ φαίνεται ότι πρωτοεμφανίστηκαν στις φυλακές επειδή οι κρατούμενοι δεν επιτρεπόταν να φορούν ζώνες.


Έγιναν ιδιαίτερα γνωστά μέσω των τραγουδιστών της χιπ χοπ και της ραπ.


Την πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκε το μέτρο, περίπου 50 άνθρωποι αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία διότι φόραγαν τέτοια παντελόνια.

http://www.newsit.gr