Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους των συναδέλφων μου»

«Συγγνώμη» εκ μέρους των συναδέλφων του για όσα έγιναν χθες στο Σύνταγμα, ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,
 Χρ. Φωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε πολιτική εντολή, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάθε απλός αστυνομικός λειτουργεί αυτοβούλως. Τότε είμαστε άτακτο σώμα».


Ο Χρήστος Φωτόπουλος είπε: «Εγώ βροντοφωνάζω ένα μεγάλο "όχι". Αν αυτό είναι δημοκρατία και αποτελεσματική λειτουργία, εγώ λέω ντροπή, ντροπή, ντροπή. Μπορούν να δοθούν απαντήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες αν γίνει έρευνα σε βάθος».


Όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, «δεν ντρέπομαι για το λειτούργημα που επιτελώ. Όμως, αυτά τα γεγονότα μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω».


Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε «Αγανακτισμένος» γιατί κανένας από την ηγεσία δεν μπορεί να φανταστεί τί αντοχές έχουν αυτοί οι άνθρωποι, οι συνάδελφοι μου. Αντί να είναι δίπλα στους πολίτες τούς καλούμε να αντιμετωπίσουν κοινωνικά ζητήματα που χρειάζονται πολιτικές παρεμβάσεις. Υπάρχουν υπερβάσεις καταδικαστέες που θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους και τους συμπολίτες μας». 




http://www.real.gr