Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ψωμιάδης: Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω!

Σήμερα ανοίγει τα χαρτιά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το πώς θα αντιδράσει στην απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου, που τον έθεσε σε προσωρινή αργία, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος. 
Με την ίδια απόφαση αναστέλλεται και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που απέκτησε ή του ανατέθηκε εξαιτίας της ιδιότητας του περιφερειάρχη.
Χθες το μεσημέρι παρέλαβε την απόφαση, δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο και ανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για σήμερα, αλλά προϊδέασε για τις κινήσεις του, με όσα είπε στην ΕΤ3 λίγες ώρες πριν παραλάβει την απόφαση.
Παρατήρησε ότι τίποτε δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς υπάρχει και ο Αρειος Πάγος, στον οποίο θα προσφύγει, ενώ προκάλεσε έκπληξη η δήλωσή του ότι σκοπεύει να συνεχίσει να πηγαίνει στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε καθημερινή βάση, με το σκεπτικό ότι θέλει να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. «Θα παραμείνω εδώ χωρίς να έχω τον τίτλο του περιφερειάρχη, το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνο ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν από έξι μήνες, κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ», είπε.
Καθήκοντα περιφερειάρχη αναλαμβάνει ο αναπληρωτής, που είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης.
Στην απόφασή του ο Θ. Σώκος, απαντώντας στα επιχειρήματα της πλευράς Ψωμιάδη, σύμφωνα με τα οποία δεν θα έπρεπε να τεθεί σε αργία, επειδή το αδίκημα έγινε όσο ήταν νομάρχης, ενώ τώρα είναι περιφερειάρχης, και για το γεγονός ότι η πρωτόδικη καταδίκη του δεν ήταν κώλυμα για τη συμμετοχή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, επισημαίνει ότι τα ερωτήματα αυτά έχουν απαντηθεί με την 104/2009 Γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον τότε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Πνεύμα ρεβανσισμού από την πλευρά της κυβέρνησης δείχνει η απόφαση να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Π. Ψωμιάδης, δήλωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημ. Βαρτζόπουλος. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος στον Π. Ψωμιάδη και την πεποίθηση ότι στο τέλος θα δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη.

http://www.enet.gr