Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Θ.Πάγκαλος: Τανκς και χάος χωρίς το Μεσοπρόθεσμο

Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς
για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

«Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.»


Ο
«στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει ο Θ.Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή και για την οικονομία όλης της Ευρώπης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει
«τεράστια ανοησία» τις εισηγήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας πως είναι «βλάκες» όσοι επιμένουν σε αυτό το σενάριο -«μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».

Μιλά, επίσης, για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι δούλευε με τέτοιο τρόπο επί χρόνια ώστε ο κόσμος με αντάλλαγμα την ψήφο του προσλαμβανόταν στο Δημόσιο.
«Οι ψηφοφόροι που πουλούσαν τις ψήφους τους είναι και αυτοί υπεύθυνοι» δηλώνει.

Στη συνέντευξη στην ισπανική El Mundo ο Θ.Πάγκαλος εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς δυσκολίες στο Κοινοβούλιο, ωστόσο προβλέπει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών.


«Εκεί είναι που μπορεί να έχουμε προβλήματα. Δεν γνωρίζω εάν κάποια από τα δικά μας μέλη [του ΠΑΣΟΚ] στο Κοινοβούλιο θα καταψηφίσουν. Είναι πιθανό»
δηλώνει. 

http://www.tovima.gr