Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ντ. Στρος-Καν: Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος μιας καμαριέρας ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.
Στην ερώτηση του δικαστή Μάικλ Όμπους, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα, αν δηλώνει αθώος ή ένοχος στις επτά κατηγορίες που τον βαρύνουν, ο Στρος-Καν απάντησε «αθώος». Ο δικαστής όρισε ότι η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου. Λίγο αργότερα ο Στρος-Καν εγκατέλειψε το δικαστήριο.

Ο Στρος-Καν έφτασε νωρίτερα σήμερα στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ. Εκεί έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από περίπου 100 διαδηλώτριες που φορούσαν στολές καμαριέρας. "Ντροπή σας" φώναζαν οι διαδηλώτριες. Λιγότερο από 10 λεπτά νωρίτερα, το ζεύγος είχε εγκαταλείψει με ένα μεγάλο μαύρο αυτοκίνητο την κατοικία στο Μανχάταν όπου ο Στρος-Καν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Στην περίπτωση καταδίκης του ο 62χρονος Στρος-Καν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

http://www.kerdos.gr