Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

FBI: Έμφαση στο κυβερνο-έγκλημα

Σε δηλώσεις του διευθυντή του FBI κ.Ρ.Μίλερ μετά την επίθεση κατά του Gmail, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
της Google,
έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του κυβερνο-εγκλήματος, τονίζοντας ότι για τα επόμενα δύο χρόνια θα ενταθεί ο προγραμματισμός της υπηρεσίας κατά των επιθέσεων στο διαδίκτυο. 

"Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο σε όλες τους τις παραλλαγές", δήλωσε ο Μίλερ στην δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο παράταση της 10ετους θητείας του κατά δυο ακόμη χρόνια.


Ως δύο βασικές προτεραιότητες της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια, όρισε τόσο τις απειλές στον κυβερνοχώρο όσο και τα θέματα της τρομοκρατίας, αν το Κογκρέσο συμφωνήσει να παρατείνει στη θέση του.



Όπως σημείωσε ο Μίλερ, "Η εισβολές στον κυβερνοχώρο, στην Google πέρυσι, καθώς και άλλες πρόσφατες εισβολές υπογραμμίζουν τον πάντα παρόντα κίνδυνο από μια επίθεση στο Διαδίκτυο.Τέτοιες επιθέσεις απειλούν να «υπονομεύσουν την ακεραιότητα του Διαδικτύου και να καταστήσουν θύματα τις επιχειρήσεις".


Τέλος, ο Μίλερ υπογράμμισε ιδιαίτερα την επάρκεια του FBI τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και στον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει όλες τις απειλές στον κυβερνοχώρο.  


http://www.lawnet.gr