Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος, υπό επιτήρηση, ο Ζορζ Τρον

Κατηγορίες για τον βιασμό τριών γυναικών απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη βράδυ στον Γάλλο πρώην υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον,
ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική παρακολούθηση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ολιβιέ Σνερμπ μετά την εμφάνιση του πελάτη του ενώπιον των δικαστών στο Εβρί, προάστιο του Παρισιού.
Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατ' εξακολούθηση» και από «πρόσωπο που ασκεί εξουσία», διευκρίνισε μία δικαστική πηγή, εγκλήματα για τα οποία ο Τρον μπορεί να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη.
Οι κατηγορίες αυτές αφορούν μόνο ένα μέρος των πράξεων που διαπράχθησαν στη διάρκεια «πολλών ετών», ενώ για άλλες πράξεις ο Τρον κατηγορείται για «συνέργεια».
Ο πρώην υφυπουργός και δήμαρχος της Ντραβέιλ, πόλη νότια του Παρισιού, είχε τεθεί τη Δευτέρα σε κατ' οίκον περιορισμό.
Η αντιδήμαρχος της Ντραβέιλ υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού Μπριζίτ Γκρουέλ κατηγορείται επίσης για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατ' εξακολούθηση και έχει τεθεί υπό δικαστική παρακολούθηση.
Ο Τρον, 53 ετών, αρνείται όλες τις κατηγορίες αμφισβητώντας ότι «υπήρξε οποιαδήποτε σχέση σεξουαλικής φύσης με τα θύματα, ούτε καν συναινετική», σύμφωνα με την Μαρί-Σουζάν λε Κε εισαγγελέα του Εβρί.
Πριν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ο Τρον είχε καταγγείλει μία συνομωσία προερχόμενη από την άκρα δεξιά, είχε αναφερθεί στην ενασχόλησή του με τη ρεφλεξολογία, η οποία περιλαμβάνει μασάζ στα πόδια, αλλά και στην επιθυμία των δύο εναγουσών να τον εκδικηθούν μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή τους από την εργασία τους στο δημαρχείο της Ντραβέιλ.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα πάντως οι μαρτυρίες των δύο εναγουσών, ηλικίας 34 και 36 ετών, έχουν «συνοχή» και «συνάδουν με κάποια εξωτερικά στοιχεία της έρευνας».

www.kathimerini.gr