Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Προσημείωση των ακινήτων της οικoγένειας Ψωμιάδη

Προσθήκη λεζάντας
«Πράσινο φως» έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την προσημείωση των ακινήτων της οικογένειας του προφυλακισμένου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, αλλά και των ακινήτων του ομίλου σε Αττική και Μύκονο, κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 147 ομολογιούχων της Ασπις Κάπιταλ. Στις 21 Ιουνίου εκδικάζεται η προσφυγή άλλων 153 επενδυτών και στην περίπτωση που είναι πάλι θετική η απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση των επενδυτών.
Όλο το ρεπορτάζ
Να σημειωθεί ότι οι 63 από τη δεύτερη ομάδα των ομολογιούχων οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που είχαν προσφύγει, είχαν λάβει αρχικά αρνητική απάντηση στο αίτημα τους από το δικαστήριο.
Εάν αυτή τη φορά υπάρξει δικαίωση τότε μπορούν να ελπίζουν σε αποζημίωση καθώς τα επίμαχα ακίνητα, που η συνολική τους αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να είναι "καθαρά" από άλλες απαιτήσεις.
Προς το παρόν έχει διαταχθεί η προσημείωση ακινήτων σε Κηφισιά, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Πεντέλη, Σύνταγμα, Λεωφόρο Συγγρού, Μύκονο και Θεσσαλονίκη μέχρι του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Παύλος Ψωμιάδης, όπως και η σύζυγος και η κόρη του, είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ΚΑΠΙΤΑΛ για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παραμένει προσωρινά κρατούμενος.
Πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ζήτησε την παραπομπή της οικογένειας Ψωμιάδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την παράταση της κράτησης του επιχειρηματία.

http://www.ert.gr