Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σε 48 ωρη απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 28-29 Ιουνίου

Για τις 28 και 29 Ιουνίου καθορίστηκε η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου.

Την Τρίτη (28/6), στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Τετάρτη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος (7 μ.μ.).


Η ΓΣΕΕ ζητά την απόσυρση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, την ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας, την επιβολή της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόσυρση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.


«Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα. Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

http://news.in.gr