Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Συγνώμη για τις δηλώσεις του περί “περιτομής” ζήτησε ο Ράσελ Κρόου

Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ Ράσελ Κρόου αρχικά είχε twittάρει ότι το εβραϊκό έθιμο της περιτομής είναι “βαρβαρικό και ηλίθιο”, αλλά αργότερα όχι μόνο έσβησε το σχόλιο του αλλά ζήτησε συγνώμη.
“Λυπάμαι ιδιαίτερα που είπα πράγματα που προκάλεσαν αντιδράσεις. Πέρα από τις προσωπικές μου απόψεις, συνειδητοποιώ ότι κάποιοι θα εκλάβουν τα σχόλια μου ως προσπάθεια μου να κοροϊδέψω παραδόσεις και τελετουργίες άλλων και λυπάμαι ιδιαίτερα” δήλωσε.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από το επιχείρημα ότι η περιτομή είναι μια υγιεινή πρακτική σε
διαδικτυακή κουβέντα με τον σκηνοθέτη του Έλι Ροθ , ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία  του Κρόου “Τhe Man With the Iron Fists” που δεν έχει ακόμα βγει στις αίθουσες.
“Αγαπώ τους Εβραίους φίλους μου, αγαπώ τα μήλα και το μέλι και τα γλυκά μικρά καπέλα , αλλά σταματήστε να πετσοκόβετε τα μωρά σας” πληκτρολόγησε ο Κρόου για να διαβάσει σύντομα την απάντηση του Ροθ “δεν παραπονιόσουνα όταν σε ξαναέκοβα το απόγευμα”.
“Ούτε ένας δεν με πήρε από κανένα μμε να με ρωτήσει αν αστειευόμασταν, πριν γράψουν τις φαρμακερές ιστορίες τους” δήλωσε αργότερα ο Ροθ.
Την ίδια στιγμή μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Αμερική για την περιτομή αφού οι πολίτες θα ψηφίσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο για το αν θα απαγορευτεί ή όχι η περιτομή σε  ανήλικους. 

http://www.enet.gr