Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παρ' ολίγον... τόμος το κατηγορητήριο για τον Μπερλουσκόνι

Η Εισαγγελία του Μιλάνου απέστειλε στη Βουλή της Ρώμης νέο φάκελο, 227 σελίδων, με στοιχεία, τηλεφωνικούς διαλόγους και μαρτυρίες εις βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συγκεκριμένα, η κύρια «κατήγορος» του μεγιστάνα-πρωθυπουργού φέρεται να είναι η Νικόλ Μινέττι, που έχει λάβει κλήση σε απολογία για σύμπραξη σε προαγωγή της πορνείας. Σε τηλεφωνικούς της διαλόγους η Μινέττι, αναφερόμενη στον «Καβαλιέρε», ακούγεται να λέει: «Τώρα κάνει ότι δεν με γνωρίζει και δεν απαντά στα τηλέφωνα, αλλά θα περιμένω να πάρει εκείνος, διότι είμαι σίγουρη ότι φοβάται και θέλει μόνο να σώσει τα οπίσθιά του...».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, στα χαρτιά των δικαστικών του Μιλάνου γίνεται λεπτομερής αναφορά σε δώρα, κυρίως σε τιμαλφή, που ο «μίστερ τιβί» φέρεται να έστειλε σε διάφορες καλλονές που «συναναστράφηκε».

«Δεν θα τον αφήσω να με κοροϊδέψει, είναι μόνον ένας γέρος και τίποτε άλλο» επιμένει η Μινέττι, πάντα, σε άλλο τηλεφωνικό διάλογο με φίλη της. Η 26χρονη αυτή περιφερειακή σύμβουλος του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» κλήθηκε από τους εισαγγελείς του Μιλάνου να καταθέσει, αύριο, σχετικά με το σκάνδαλο Ρούμπι Καρίμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε νέες του δηλώσεις, τονίζει ότι «πρόκειται μόνο για λάσπη» και παρουσιάζεται σίγουρος ότι «θα καταφέρει και πάλι να ξεπεράσει και αυτή τη δύσκολη φάση, όπως συνέβη ήδη με τόσες άλλες».

Πολιτικά, ο ζάπλουτος πρωθυπουργός υποτίθεται πως ευνοείται από τη χθεσινή ψήφο της Βουλής, που απέρριψε την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, όπως και από τις συνεχείς έριδες στο εσωτερικό του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Στο μεταξύ, σχολιαστές τονίζουν όμως ότι έπειτα από τα νέα αυτά ντοκουμέντα της εισαγγελίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας θα είναι πολύ δύσκολο, για τους συνεργάτες του «μίστερ τιβί», να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι «στη βίλα του Άρκορε, ελάμβαναν χώρα μόνο αθώα δείπνα, μετά από τα οποία οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν έργα ή ματς ποδοσφαίρου».



zougla.gr