Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία…


Η Βάιολετ και ο Άλεν Λαρτζ, που ζουν σε ένα σπιτάκι στο Λόουερ Τρούρο της Νέας Σκοτίας, κέρδισαν περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιούλιο…
Κρίνοντας πως δεν είχαν ανάγκη για τίποτα και πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, έφτιαξαν έναν κατάλογο, όπου εκτός από τα μέλη της οικογένειάς τους, ενέγραψαν νοσοκομεία, πυροσβεστικές υπηρεσίες, εκκλησίες, κοιμητήρια και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Στη συνέχεια άρχισαν να κόβουν επιταγές.

Όταν η ασυνήθιστα γενναιόδωρη ορμή τους κατέληξε να αναφέρεται από τα ΜΜΕ, κατ΄αρχήν στο Χάλιφαξ, την πρωτεύουσα της επαρχίας όπου μένουν, στη συνέχεια σε ολόκληρο τον Καναδά, τα χαμογελαστά πρόσωπά τους εμφανίστηκαν στις οθόνες της τηλεόρασης και, σήμερα, σε μία μεγάλη φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας αναφοράς της χώρας, "The Globe and Mail". Μετά η ιστορία τους άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου.

"Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία", επανέλαβε ο Άλεν, πρώην ηλεκτροσυγκολλητής, 75 ετών, εξηγώντας για πολλοστή φορά σε διάφορες συνεντεύξεις την απόφασή τους να δώσουν τα χρήματα που τους έπεσαν από τον ουρανό σε εκείνους που τα είχαν ανάγκη.

Και η γυναίκα του δήλωσε πως θεωρεί τον εαυτό της τυχερό, πάνω απ΄όλα γιατί δεν υπέφερε από ναυτίες μετά τη χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο που εμφανίστηκε την άνοιξη και που την έκανε να χάσει τα μαλλιά της.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως της αρέσει να παρακολουθεί τις αντιδράσεις των ευεργετηθέντων από τα δώρα τους. "Όταν βλέπουν την επιταγή, γουρλώνουν τα μάτια", δήλωσε στο Radio-Canada. Οι Λαρτζ κράτησαν για τον εαυτό τους μόνο το 2% του ποσού, δηλ,. περίπου διακόσιες χιλιάδες δολάρια.