Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Νέα διακοπή της δίκης για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Εκ νέου διέκοψε το δικαστήριο για την Πέμπτη τη δίκη για την οργάνωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς από τους 18 αυτεπάγγελτους διορισμένους δικηγόρους παρουσιάστηκαν μόνο οι 4, εκ των οποίων οι δύο προσκόμισαν χαρτί μέσω τρίτου αναφέροντας ότι παρουσιάζουν πρόβλημα υγείας. Ωστόσο και οι 4 αρνήθηκαν το διορισμό τους προβάλλοντας ηθικά διλήμματα και επικαλούμενοι τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων. Εκτός αυτού αξίζει να σημειωθεί ότι τους δικηγόρους δεν τους αποδέχονται και οι κατηγορούμενοι.
Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο διόρισε νέους δικηγόρους, ενώ διέταξε να αποσταλεί και απόσπασμα των πρακτικών στον εισαγγελέα καθώς και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να ασκηθούν κυρώσεις εις βάρος των δικηγόρων που αρνήθηκαν το διορισμό.
Από τους 9 κατηγορούμενους, οι 6 είναι κρατούμενοι και δεν προσήλθαν στο δικαστήριο σήμερα όπως άλλωστε είχαν δηλώσει από χθες. Ενώ η Καρακατσάνη, μία από τις προφυλακισμένες ζήτησε, με έγγραφο που απέστειλε, να της δοθεί χρονικό περιθώριο για να επικοινωνήσει με το δικηγόρο της.
Οι άλλοι τρεις που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και είναι οι Βογιατζάκης, Ράλλης και Γιόσπας, υποστήριξαν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά όπως είπαν υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να παραστούν καθώς δεν θέλουν να δικαστούν με δικηγόρους που δεν γνωρίζουν.
Επίσης ζήτησαν από το δικαστήριο να ξανασκεφτεί τα αιτήματά τους και να τους δοθεί ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο προκειμένου να μιλήσουν με τους δικηγόρους τους για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Στο δικαστήριο σήμερα ζήτησαν το λόγο και κάποιοι από τους γονείς των κατηγορουμένων λέγοντας ότι καταβάλλουν προσπάθειες για ομαλή διεξαγωγή της δίκης.
«θέλουμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τα παιδιά μας τα οποία λειτουργούν εν θερμώ…έχουμε δικηγόρους και αυτούς εμπιστευόμαστε, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν διορισμένο».

Πηγή : enet.gr