Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία: Aπο την Σιένα Μίιλερ στον...Γκόρντον Μπράουν

Ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών συγκλονίζει τη Βρετανία, μετά από την παραίτηση του Άντι Κόλσον, διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον...
Η ιστορία ξεκίνησε από την καταγγελία της ηθοποιού Σιένα Μίλερ ότι η εφημερίδα News of the World υπέκλεψε προσωπικές της συνδιαλέξεις.
Οι καταγγελίες πλήθυναν και σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η συγκεκριμένη εφημερίδα φαίνεται πως ασκούσε την πρακτική των υποκλοπών, ενώ επίσης φαίνεται πως εξαγόρασε τη σιωπή θυμάτων της για να μη φτάσουν οι καταγγελίες τους στα δικαστήρια.
Η έρευνα για τις υποκλοπές έφτασε ως την περίοδο που ήταν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα ο Άντι Κόλσον και κατόπιν τούτου, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος παραιτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι υπ΄αυτές τις συνθήκες "δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του".
Το ερώτημα του Μπράουν
Η παραίτηση Κόλσον ώθησε τον ηγέτη των Εργατικών Έντ Μίλιμπαντ να αναρωτηθεί για την κρίση του πρωθυπουργού στην επιλογή του συγκεκριμένου συνεργάτη, ενώ πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε (το καλοκαίρι που πέρασε) από την Αστυνομία να πληροφορηθεί, αν και ο ίδιος είχε πέσει θύμα υποκλοπών.
Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ αρνήθηκε ότι ο κ. Μπλερ απηύθυνε το ίδιο ερώτημα, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν διέθετε κινητό τηλέφωνο".
Σύμφωνα τέλος με μαρτυρία δικηγόρου, τέσσερις διασημότητες απευθύνθηκαν σ΄αυτόν για να επιβεβαιώσει τις υποψίες τους, ότι είχαν πέσει θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών από τη συγκεκριμένη εφημερίδα την περίοδο 2005-2008.
Τα βρετανικά δημοσιεύματα πάντως ανεβάζουν τον αριθμό των "θυμάτων" σε 3.000, ενώ αναφέρουν τα ονόματα της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κ.α.

news247.gr