Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ξενοδοχείο από σκουπίδια!

Πώς θα σας φαινόταν αν μένατε σε ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου απο σκουπίδια; Αν σας φαίνεται καλή ιδέα τότε δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε στη Μαδρίτη και να καταλύσετε στο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Γερμανού H.A. Shult....(φωτογραφίες+βίντεο)
Ο Shult χρησιμοποίησε 12 τόνους ανακυκλωμένων σκουπιδιών για να κατασκευάσει το ξενοδοχείο του στην πλατεία Καλάο. Τα σκουπίδια προέρχονται κυρίως από παραλίες.
«Πρέπει να ξέρουμε και πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ωκεανοί είναι οι μεγαλύτεροι κάδοι απορριμάτων του πλανήτη», λέει ο Shult.
Το ξενοδοχείο με το όνομα «Corona Extra Save the Beach Hotel» άνοιξε στις 19 Ιανουαρίου και όπως λένε οι υπεύθυνοι τα 5 δίκλινα δωμάτια έχουν ήδη «κλείσει» για τις τέσσερεις μέρες που το ξενοδοχείο θα δέχεται επισκέπτες.
«Ο κόσμος είναι ένα ξενοδοχείο και σαν παρομοίωση δείχνω τον κόσμο ως ξενοδοχείο και αυτό τον κόσμο έχουμε μόνο νοικιάσει και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή τη στιγμή τον έχουμε γεμίσει με σκουπίδια».
Το εγχείρημα του Shult υποστηρίζουν πολλοί διάσημοι όπως η Έλενα Κρίστενσεν, η οποία ήδη έχει κλείσει μια βραδιά στο ξενοδοχείο, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Τζέιντ Τζάγκερ και η Γαλλίδα εξερευνητής Αλεξάντρα Κουστώ. 







aek365.gr