Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σύγκρουση Λοβέρδου - Φαρμακοβιομηχάνων για τεχνητές ελλείψεις στην αγορά

Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας και αφορούν σε περιπτώσεις τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν την υπόθεση άμεσα.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου η έρευνα επικεντρώνεται στην έλλειψη από την αγορά περιπου 25 φαρμακων, έλλειψη την οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν ως τεχνητή, φωτογραφίζοντας ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες. Φάρμακα για τα οποία έχει παρατηρηθεί έλλειψη το τελευταίο διάστημα είναι για παραδειγμα το Madopar για τη νοσο του Παρκινσον αλλα και σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης όπως οι ασπιρίνες. Ο ΕΟΦ που εχει αναλαβει να διερευνησει την υποθεση θα γνωριζει μεχρι την Τεταρτη αν προκειται για πραγματικη ελλειψη η για τεχνητή.
Σε περίπτωση που οι ελεγκτές του ΕΟΦ διαπιστώσουν ότι οι καταγγελίες έχουν βάση και πρόκειται για τεχνητή έλλειψη ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την αυστηρότητά του και να προχωρήσει στην επιβολή υψηλών προστίμων. Μεχρι σήμερα το υπουργείο Υγείας έχει επιβάλει δυο φορες πρόστιμο υψους 48 χιλιαδων ευρω σε συγκεκριμενη εταιρεία φαρμάκων.
Σε συσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο> υπουργειο Υγειας με την συμμετοχή στελεχών του ΥΦΕΤ  συμφωνήθηκε να συμβάλουν οικονομικά και αυτοί ώστε να αγορασθούν τα συγκεκριμένα φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά .
Όσον αφορά την συνεχιζομενη απεργια των φαρμακοποιων του Πειραια  με εντολή του Ανδρέα Λοβέρδου επιστρατεύθηκαν τα φαρμακεία των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής για να εφοδιάζονται οι ασφαλισμένοι ενω σε περίπτωση που συνεχιστουν οι κινητοποιησεις  τοτε ο υπουργος Υγειας ειναι  αποφασισμενος να εφαρμόσει το νομο και να προχωρήσει ακόμη και στην επίταξη των φαρμακείων.

Πηγή : newspost