Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τουρκική «βόλτα»... στην Εύβοια

Βόλτα στα ελληνικά νησιά έκανε χθες μια τουρκική φρεγάτα που εκμεταλλευόμενη τον... καλό καιρό, «βγήκε» χθες το πρωί από τα Δαρδανέλια.
Κινήθηκε με δυτική πορεία από τα Δαρδανέλια προς τη Λήμνο πλέοντας σε διεθνή ύδατα και στις 2:13 το πρωί μπήκε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων "επισκεπτόμενη" το νησί της Σκύρου και τα παράλια της Εύβοιας.
Αφού ολοκλήρωσε τον διάπλου της στα νησιά, ο κυβερνήτης έστρεψε τη φρεγάτα νοτιοανατολικά, βγήκε στα διεθνή ύδατα και κινήθηκε προς την Τουρκία.
Ο διάπλους της φρεγάτας δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο έντασης στο Αιγαίο καθώς η πορεία της, η ταχύτητά της και το γεγονός ότι δεν γινόντουσαν ασκήσεις εκείνη την ώρα πάνω στο πλοίο χαρακτηρίζουν τον διάπλου αβλαβή διέλευση και το μόνο που μπορούσε να γίνει από ελληνικής πλευράς ήταν να παρακολουθούν την πορεία του πλοίου.
Τώρα, γιατί δεν κάθισαν να... πιούν καφέ στην Εύβοια δεν το ξέρουμε. Ισως την επόμενη φορά...
Ωστόσο πηγές του ελληνικού Πενταγώνου έλεγαν ότι η ενέργεια αυτή συνεπικουρεί στο ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα τους στρατιωτικούς οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα όπλα κάνουν τη δική τους πολιτική, όπως άλλωστε μαρτυρούσε και τηλεγράφημα του WikiLeaks. 

enet.gr