Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Με οικογένεια

Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» δημοσίευσε τις καταθέσεις των γονιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Κάποιοι δημοσιογράφοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ούτε από τα λάθη των συναδέλφων τους....
Ποιος είναι ο λόγος που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δίνει σε μια εφημερίδα τις καταθέσεις των γονιών κάποιων κατηγορουμένων; Τους ρώτησε; Γιατί το Βήμα δημοσίευσε τις καταθέσεις των γονιών; Επίσης, ποιον ενδιαφέρουν αυτές οι καταθέσεις; Τι μπορεί να πει ένας γονιός στην Αστυνομία για το παιδί του, οτιδήποτε κι αν έχει κάνει;
Ζούμε σε μια χώρα, όπου τουλάχιστον μερικά πράγματα τα σεβόμαστε ακόμα. Στην Ελλάδα, μπορεί να βγει η μητέρα ενός μανιακού δολοφόνου –ο οποίος έχει φάει 50 άτομα- και να πει «το παιδί μου είναι καλό παιδί – δεν φταίει». Κανείς δεν θα της πει τίποτα. Θα σκεφτούμε «μάνα του είναι και στηρίζει το παιδί της». Και θα σωπάσουμε.
Το γεγονός ότι η χώρα χρεοκόπησε δεν σημαίνει πως θα αποκτηνωθούμε. Δεν σημαίνει πως θα διαλυθούν οι οικογένειες – ούτε πως οι γονείς θα αρχίσουν να καρφώνουν τα παιδιά τους στην Αστυνομία. Οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους χωρίς όρους και τα στηρίζουν πάντα – είναι οι μόνοι που το κάνουν αυτό και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει.
Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, αν αγαπάς αυτούς που σε έφεραν στη ζωή και σέβεσαι και τους γονείς των άλλων: μην αγοράσεις ποτέ το Βήμα.

http://pitsirikos.net