Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Σοβαρά?

ΔΕΝ αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Γαλλίας η απαγόρευση των γάμων ομοφυλοφίλων αποφάνθηκε σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο, αναθέτοντας στους πολιτικούς την ευθύνη της απόφασης για ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας.


Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ένα ζευγάρι γυναικών που ενώθηκαν με ένα PACS (πολιτικό σύμφωνο αλληλεγγύης, πολιτική ένωση ανοιχτή στους ομοφυλόφιλους) και οι οποίες αναζήτησαν μια μεγαλύτερη νομική κάλυψη για τα τέσσερα παιδιά τους.


Οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι νόμιμοι στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ισλανδία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και σε ορισμένα κράτη της Αμερικής.


Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέβασε στην ιστοσελίδα του απόφαση σύμφωνα με την οποία τα αμφισβητούμενα άρθρα του αστικού κώδικα-75 και 144- είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα.


Στην απόφαση τονίζεται ότι από τα άρθρα αυτά προκύπτει, όπως υπενθύμισε το Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστικό όργανο της Γαλλίας ακυρώνοντας γάμο ομοφυλοφίλων που είχε τελεστεί το 2004, ότι σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.


Οσον αφορά την αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου, το Συμβούλιο πέταξε το μπαλάκι στους πολιτικούς.