Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μάχη στην Αίγυπτο

Οργή λαού στην Αίγυπτο, όπου οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία. Στους έξι έφτασε ο αριθμός των νεκρών. Εντείνονται τα μέτρα καταστολής. Πετροπόλεμος και μάχες σώμα με σώμα
Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεχίζονταν τα βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο, με τους πολίτες να απαιτούν την απομάκρυνση του Μουμπάρακ. Άλλα δύο άτομα, ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στο Κάιρο την Τρίτη.
Οι πληροφορίες για τους δύο θανάτους είναι συγκεχυμένες, καθώς σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους οφείλονται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και όχι από τις μάχες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Η αστυνομία έχει προχωρήσει από την Τρίτη σε περισσότερες από 700 συλλήψεις κυρίως στο Κάιρο και το Σουέζ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, είναι πιθανό να επιστρέψει στη χώρα, ο μεταρρυθμιστής Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος ζει στη Βιέννη.
Αυτό θα σημάνει ότι οι διαδηλωτές θα αποκτήσουν ηγέτη, κάτι που θα προσπαθήσει να εμποδίσει το καθεστώς.
Την Τετάρτη η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά χτυπούσαν τους διαδηλωτές.
Το πλήθος έκαψε λάστιχα και πετούσε πέτρες, ενώ στο Σουέζ διαδηλωτές προσπάθησαν να πυροπολήσουν κυβερνητικό κτίριο. Επίσης, ομάδα πολιτών επιτέθηκε σε τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Οι διαδηλωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν με νέες συγκεντρώσεις, την ώρα που η καταστολή εντείνεται.
Οι Αιγύπτιοι διαμαρτύρονται για την φτώχεια, την διαφθορά και την ανεργία και προσπαθούν να αποτρέψουν την παράδοση της εξουσίας από τον Μουμπάρακ στο γιο του.

news247.gr