Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Παλαιστίνη: Πέταξαν παπούτσια στην Γαλλίδα Υπουργό εξωτερικών

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν παπούτσια και αποδοκίμασαν την αυτοκινητοπομπή της γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί στη Γάζα, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις δηλώσεις που απέδωσε στην υπουργό από την αραβική υπηρεσία του ισραηλινού ραδιοφώνου, αλλά είχαν γίνει παρουσία της από τον Νοάμ Σαλίτ, πατέρα του ισραηλινού στρατιώτη που έχει απαχθεί από την Χαμάς. Ο Σαλίτ υποστήριξε πως "η κράτηση ενός ομήρου χωρίς να του επιτρέπεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού είναι έγκλημα πολέμου".
Η αυτοκινητοπομπή της Γαλλίδας υπουργού καθυστέρησε, σύμφωνα με μέλος της αντιπροσωπείας.
Περίπου τριάντα Παλαιστίνιοι απέκλεισαν το φυλάκιο ασφαλείας της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ένα από τα πανό που κρατούσαν έγραφε: "Υπάρχει ο Γκιλάντ Σαλίτ, αλλά και 7.000 παλαιστίνιοι κρατούμενοι". Και σε άλλο μια φωτογραφία της Αλιό-Μαρί με την φράση "Φύγε από τη Γάζα".
Δυο μικρά παιδιά, έκλαιγαν και ήταν τρομοκρατημένα, είχαν ξαπλώσει μπροστά στις ρόδες των οχημάτων της γαλλικής αντιπροσωπείας.
Διαδηλωτής μιλώντας από μεγάφωνο απέδιδε στην Αλιό-Μαρί τις δηλώσεις του Νοάμ Σαλίτ, επισημαίνοντας πως ο Γκιλάτ Σαλίτ, όταν απήχθη τον Ιούνιο του 2006, ήταν ένας ένστολος ισραηλινός στρατιώτης και όχι ένας γάλλος πολίτης.
Σε συνάντηση που είχε με τον Νοάμ Σαλίτ, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε να επέμβει μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να περάσει το μήνυμα ότι τον κρατούμενο θα δέχεται επισκέψεις εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού.

news247.gr