Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο εισαγγελέας ζητά ενημέρωση για τη Νομική

Ενημέρωση από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών για τα όσα συμβαίνουν στη Νομική, ζητά ο προϊστάμενος εισαγγελίας Εφετών με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Ιωάννης Σακελλάκος αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση τον πρύτανη για να πληροφορηθεί η εισαγγελία αν υπάρχουν έκνομες δραστηριότητες στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αρνείται τα διάλογο με τους μετανάστες για τη λήξη της κατάληψης στη Σχολή, όπως πρότεινε νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

«Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων, όπως αυτά απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητές της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου», σχολίασαν συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών την τοποθέτηση του κ. Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρυτανικές αρχές έχουν εντοπίσει δύο γυμναστήρια για την μεταφορά των μεταναστών.

Νωρίτερα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής από τους μετανάστες εντός της ημέρας.

Ο κ. Πελεγρίνης χαρακτήρισε την κατάληψη «καθοδηγούμενη», κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου και σημείωσε: «Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα, πρωτίστως όμως είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής και αρμόδια γι΄ αυτό είναι η πολιτεία.»

Τέλος, οι πρυτανικές αρχές κάλεσαν το υπουργό Εσωτερικών, τον περιφερειάρχη Αττικής και το δήμαρχο Αθηναίων να προσέλθουν σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο για να δώσουν λύση σε ένα ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής.



Πηγή : skai.gr