Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Συγκρούσεις στην Άγκυρα μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών


Επεισόδια σημειώθηκαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης φοιτητών κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και της αστυνομικής καταστολής.
Περίπου 500 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής και συγκρούσθηκαν με εκατοντάδες άνδρες των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της αστυνομίας.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την πορεία των φοιτητών προς την έδρα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.
Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, ενώ ύψωσαν πανό που ανέγραφε: "Εξέγερση". Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη αστυνομική καταστολή αντίστοιχων διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.
Η στάση της αστυνομίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του τουρκικού Τύπου, ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς, κατηγορώντας τους φοιτητές για διασυνδέσεις με παράνομες οργανώσεις. 

enet.gr