Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

H κλινική του τρόμου

Το Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσει στην Αυστρία η εκταφή περίπου 220 θυμάτων που είναι θαμμένα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Τιρόλο της Αυστρίας και είχαν δολοφονηθεί στο πλαίσιο του ιατρικού προγράμματος "ευθανασίας" των ναζί.
Οι κατασκευαστικές εργασίες στην ψυχιατρική κλινική στην επαρχία Χολ ιν Τιρόλ σταμάτησαν μόλις η έρευνα αποκάλυψε ότι το σημείο αποτελούσε τόπο ταφής του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος μεταξύ 1942 και 1945.
Οι ναζί θεωρούσαν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων "ανάξιες να ζουν" και προέβαιναν σε μαζικές εξοντώσεις. Ιστορικοί υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι με σωματικές και πνευματικές αναπηρίες εκτελέστηκαν.
"Οι νεκροί θα αναγνωριστούν, τα αίτια των θανάτων τους θα διακριβωθούν και το νεκροταφείο θα διατηρηθεί με ένα επιστημονικά σωστό τρόπο", δήλωσε ο Γιοχάνες Σβάμπεργκερ, εκπρόσωπος της κλινικής Tilak.
Η κλινική βρισκόταν ήδη σε λειτουργία την δεκαετία του 1940. Ιστορικοί εκτιμούν ότι 100 ως 360 τρόφιμοί της εκτελέστηκαν στο ναζιστικό πρόγραμμα μαζικής "ευθανασίας".

news247.gr