Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μήνυση κατά της ομάδας "Δέλτα" για απρόκλητη βία σε διαδήλωση

Ρουτίνα έχουν γίνει πλέον οι επιθέσεις μηχανοκίνητων αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλωτές.Μία ακόμη απρόκλητη επίθεση... πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη διαδήλωση της 15ης Δεκεμβρίου, όταν δεκάδες μέλη της μηχανοκίνητης Ομάδας Δέλτα έπεσαν αιφνιδιαστικά με τις μοτοσικλέτες τους πάνω στα μέλη του δικτύου εργαζομένων «Δικαίωμα».Μάλιστα ο επικεφαλής της Ομάδας Δέλτα δικαιολόγησε την πράξη αυτή επικαλούμενος ότι έλαβε σήμα να διασπάσει τη διαδήλωση που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τέλος της και η «ουρά» της κατευθυνόταν προς τη ΓΣΕΕ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αμέσως μετά την επίθεση οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη διαδηλωτή, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν πεσμένος στο έδαφος, όπως κατήγγειλαν τα μέλη του δικτύου εργαζομένων «Δικαίωμα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης παρουσιάστηκαν φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι πράγματι οι διαδηλωτές πορεύονταν ειρηνικά και πως οι δικυκλιστές αστυνομικοί γκάζωσαν πάνω στο πλήθος κι όποιον πάρει ο χάρος.

«Είναι μια δολοφονική πρακτική που η συγκεκριμένη ομάδα την ακολουθεί συχνά και είναι θέμα στατιστικής πότε θα θρηνήσουμε κάποιο θύμα. Μετά την απρόκλητη επίθεση, μέλη της Ομάδας Δέλτα συνέλαβαν χωρίς κανένα λόγο τον διαδηλωτή Γ.Μ.

Ανυπόστατο.
Εις βάρος του διαδηλωτή στήθηκε ένα ανυπόστατο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον Γ.Μ. και να αφεθεί ελεύθερος. Το ίδιο ζητάμε και για όλους τους συλληφθέντες της πανεργατικής διαδήλωσης», λένε τα μέλη του δικτύου.

«Τη στιγμή εκείνη κανείς από εμάς δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, ούτε ασκούσε οποιαδήποτε βιαιοπραγία, πόσω μάλλον επίθεση εναντίον των αστυνομικών, όπως αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι ψευδέστατα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί Β.Μπ. και Ι.Π. στις ένορκες καταθέσεις τους...», συμπληρώνουν.

Τα μέλη του δικτύου και ο κατηγορούμενος Γ.Μ. κατέθεσαν μηνύσεις κατά των αστυνομικών για παράνομη βία, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση καθήκοντος κ.ά. Ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ όσον αφορά στην εντολή η οποία δόθηκε στους αστυνομικούς να διαλύσουν τη διαδήλωση πριν προλάβει να φτάσει στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Σημειωτέον ότι ο κατηγορούμενος Γ.Μ. δεν προφυλακίστηκε, αλλά του επιβλήθηκε παρουσία σε αστυνομικό τμήμα μία φορά μηνιαίως, περιοριστικό όρο τον οποίο θα αγωνιστεί να άρει ο συνήγορός του, όπως δήλωσε.

ΕΘΝΟΣ