Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ημέρα πένθους σήμερα στις ΗΠΑ


Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας κατά Αμερικανίδας βουλευτή και για τη δολοφονία δύο ακόμα κυβερνητικών αξιωματούχων  απαγγέλθηκαν κατά του ... 22χρονου Τζάρεντ Λόφνερ, του άνδρα που άνοιξε πυρ στο Τούσον της Αριζόνα κατά της Γκάμπριελ Γκίφορντς, στελέχους της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έξι άτομα.
Ημέρα πένθους στις ΗΠΑ σήμερα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ζητά από τους πολίτες να τηρήσουν -στις 11:00 π.μ. ώρα ανατολικών ΗΠΑ- ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στον 22χρονο για δύο δολοφονίες -του Γκάμπριελ Ζίμερμαν, βοηθού της Γκίφορντς και του ομοσπονδιακού δικαστή Τζον Μ.Ρολ- και τρεις απόπειρες δολοφονίας -της βουλευτή, της Πάμελα Σάιμον και του Ρον Μπάρμπερ από το περιβάλλον της Γκίφορντς.

Μέχρι στιγμής, στον άνδρα έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες που αφορούν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους -αρμοδιότητα των ομοσπονδιακών δικαστών-, αλλά εκκρεμεί ακόμα να του απαγγελθούν κατηγορίες και για τον θάνατο και άλλων πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα εννιάχρονο κορίτσι.

Ο Τζάρεντ Λόφνερ θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα ενώπιον της Δικαιοσύνης (στις 23:00 ώρα Ελλάδος) στο Φοίνιξ. Προς το παρόν κρατείται από τις ομοσπονδιακές Αρχές.


Πηγή: τα Νέα