Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Αύξηση 40% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών της Αθήνας

Την αύξηση των εισιτηρίων στα μαζικά μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης
Τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 ευρώ για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά.
Για τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών προβλέπεται αύξηση 28% και από 35 ευρώ που κοστίζει σήμερα θα διατίθεται έναντι 45 ευρώ.
Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια, οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατό πιο ήπιες και να υπάρχει διάκριση μεταξύ εκείνων, που χρησιμοποιούν τα μέσα για μία διαδρομή και των άλλων, που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλές διαδρομές.
Σημειώνεται πως πάρα πολλές διαδρομές στο λεκανοπέδιο γίνονται πλέον με τη χρήση δύο μέσων, καθώς τους τελευταίους μήνες ο ΟΑΣΑ έχει αναδιαρθρώσει πολλά δρομολόγια λεωφορείων προκειμένου αυτά να λειτουργούν ως τροφοδοτικά των μέσων σταθερής τροχιάς.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθωσης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποτελούν μία εταιρεία, ενώ προβλέπεται επίσης η συγχώνευση του μετρό, του τραμ και του ΗΣΑΠ και η δημιουργία μίας εταιρείας που θα διαχειρίζεται το σύνολο των μέσων σταθερής τροχιάς. 

enet.gr