Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικό «σύνδεσμο» ψάχνει η Google για την Ελλάδα

Υπεύθυνο που θα διαχειρίζεται θέματα πολιτικής στην Ελλάδα αναζητά η Google !

H αμερικανική εταιρεία έχει εδώ και λίγα χρόνια γραφείο στη χώρα μας, κυρίως για την προώθηση των διαφόρων υπηρεσιών της στην ελληνική αγορά.
Φαίνεται, όμως, πως οι πωλήσεις δεν είναι το μόνο που ενδιαφέρει την Google, η οποία δημοσίευσε αγγελία για την κάλυψη μίας θέσης "Policy Manager". Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση, σημειώνει η εταιρεία, "θα αντιπροσωπεύει την Google και τις πολιτικές μας ενώπιον των Ελλήνων δημιουργών πολιτικής (policy makers, στο πρωτότυπο)". Επίσης, θα "ηγείται μιας μεγάλης σειράς πρωτοβουλιών που θα υποστηρίζουν τους στόχους δημόσιας πολιτικής της Google".
Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα κανάλι επικοινωνίας με το ελληνικό πολιτικό σύστημα "σε κάθε νομοθετικό επίπεδο" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγγελία της η Google. Ο Policy Manager θα επικοινωνεί, επίσης, με ενώσεις επιχειρήσεων, με μη κυβερνητικές οργανώσεις και "άλλους, προκειμένου να δημιουργήσει υποστήριξη σε πολιτικές που στοχεύουν σε ένα προσανατολισμένο στον καταναλωτή online περιβάλλον".
Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες η Google αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη συλλογή φωτογραφιών για την υπηρεσία Street View. Επίσης, η Google βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξετάζει αν η αμερικανική εταιρεία καταχράται τη δεσπόζουσα θέση που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς διαδικτυακών υπηρεσιών. 

enet.gr